MEKANE KIFLE. GOTOVE ZA 10 MINUTA!
Kifle mekane ko pena.
Sastojci
750 gr brasna
150 gr putera
2-3 zlice secera u prahu
2 zlicice soli
1/2 litre mleka
50 gr svezeg kvasca
1 jaje i malo soli
oko 30 – 40 gr otopljena putera za premaz
Priprema
1.
Prokuvajte kratko mleko pomesano sa secerom u prahu i puterom ( do tacke vrenja). Ohladite smesu do 37 stepeni ( na dodir prsta ), u smesu umutite svezi kvasca. Dodajte brasno i so. Umesite glatko testo.
2.
Od testa odma oblikuijte 20 jufki. Svaku jufku tanko rastanjite i uvijte u kiflu. Kifle redjajte u pleh prekriven papirom za pecenje. Prekrijte pleh kuhinjskom krpom i ostavite da stoji 1 sat na
sobnoj temperaturi. U medjuvremenu zagrejte pecnicu na 250 stepeni.
3.
Pred pecenje premazite svaku kiflu umucenim jajetom u koga ste dodali malo soli. Pecite 8 minuta u zagrejanoj pecnici na 250 stepeni. Pecene kifle premazite otopljenim puterom ili margarinom ( 30 – 40 gr )
coolinarika.com