ČOKOLADNA-KOKOS TORTA
Mmmmm…. predivan spoj čokolade i kokosa…. prava bomba!!!
Sastojci
25 dkgkokosovog brašna
25 dkg čokolade za kuhanje (naribane)
25 dkgmaslaca
20 dkgsmeđeg šećera
6jaja
1/2 desetrne žlićicesode bikarbone
30 gkakaa
glazura
· 20 dkgčokolade za kuhanje
· 7.5 dclslatko vrhnje
Priprema
Čokoladu naribajte na veličinu kokosovog brašna.
Ribanu čokoladu pomješajte sa kokosom.
Umutite pjenasto maslac uz dodatak šećera (dobro izradite),te onda dodajte jedno po jedno 6 jaja.
Dodajte kakao i sodu bikarbonu.
Sada dodati mješavinu od kokosa i čokolade i izraditi ručno dok se smjesa
ujednači. Usuti u pleh obložen pek papirom i peći na 180C otprilike 40min( probati dali je tjesto pećeno opipom biskvita. Biskvit nesmije biri premekan.) Ohladiti biskvit.
Pripremiti glazuru tako da na laganoj vatri otopite čokoladu zajedno sa slatkim vrhnjem dok ne dobijete
lijepu glatku glazuru.
Preliti vruću glazuru preko biskvita.
Staviti u frižider da se dobro stegne i ohladi.
coolinarika.com