Sastojci
2 jaja
130 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
naribana narančina korica
naribana limunova korica
100 ml ulja
100 ml mlijeka
1 Prašak za pecivo Dolcela
150 g brašna
1 Kompot marelica light Podravka
1 Puding Vanilin Dolcela
350 ml mlijeka
2 žlice šećera
100 ml slatkog vrhnja
Priprema
1.
Pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte naribanu limunovu i narančinu koricu, ulje i mlijeko te sve dobro izmiješajte.
2.
Na kraju dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
3.
Pripremjeni biskvit izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh (veličine 35×45 cm) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
4.
Sadržaj vrećice pudinga pomiješajte sa 2 žlice šećera i 50 ml mlijeka, dodajte slatko vrhnje.
5.
Ostatak mlijeka zakuhajte. Kad mlijeko zakipi, ulijte mješavinu pudinga te na laganoj vatri kratko prokuhajte.
6.
Pečeni biskvit ohladite, natopite sokom od kompota, a zatim na njega izlijte kuhani puding.
7.
Na topli puding posložite polovice marelica.
Posluživanje
Kolač dobro ohladite i poslužite sa šlagom.
Savjet
Umjesto pudinga možete koristiti i kremu za torte Dolcela.
coolinarika.com