NAJBRŽA I NAJUKUSNIJA PITA ZA KOJU ĆE VAM NEKO DATI RECEPT



Sirnica sa domacim jufkama.

Za kore:
500 gr brasna
1 jaje
1/4 kasikice soli
2 kasike ulja
cca 320 ml tople vode (po potrebi)

Za nadjev:
300-400 gr mladog sira ili Rikote


3 jaja
po zelji kiselog vrhnja
1/4 kasikice soli
Puter I ulje za premazivanje

Priprema:
Umijesiti tijesto za pitu dodavajuci polagano vodu dok ne dobijemo tijesto tvrdoce usne resice. Podijeliti u 3 dijela, natrijeti na brasnu da dobijete glatko tijesto te namazati uljem. Pokriti providnom folijom, stoljnjakom I ostaviti na toplom po mogucnosti oko 1 sat.
Razvlaciti kore otprilike velicine lima za pecenje, pouljiti I ostaviti da odstoji dok I druge dvije kore razvucemo isto.
Ukljuciti rerun na 425 F ili 220 C.


Vratiti se prvoj kori, razvuci je preko cijelog stola, prerezati na 4-5 dijelova I nadjevati sirom. Rolati u male zvrkice I stavljati u lim za pecenje.
Kad smo zavrsili sa svim korama, pitu namazati puterom ili uljem I staviti peci. Pecemo je oko 1/2 sata na 220 I onda jos 10tak minuta na 170.
Posluziit uz omiljenu salatu, jogurt ili kiselo mlijeko, kao predjelo ili glavno jelo.
biljnaapoteka.info
Ako ti se sviđa podijeli recept: