Jedan od boljih recepata za ovu pitu! Najbolji dojam ostavlja uz salatu od proljetnog mladog luka, a ja sam poslužila uz luk sa uljem i vegetom kiselom salatom i jogurtom. Kako ko voli neka izvoli.
SASTOJCI
Glavni sastojci
500 gr kora za pite( oko 10 listova)
NADJEV
500 gr mljevene junetine
2 kom luka
1 šaka peršinovog lista
nešto soli i papra
1 dl ulja
PRELIV
2 dl jogurta
2 dl mineralne vode
4 kom jaja
malo soli
PRIPREMA
1.
Pržiti sitno sjeckan luk na ulju. Dodati meso, posoliti i popapriti po ukusu.
2.
Pržiti na jačoj vatri 10-15 minuta i povremeno miješati.
3.
Obilato posuti sitno sjeckanim peršunom
4.
U nauljen pleh staviti 2 kore pa posuti nadjevom. Može odmah i vruć nadjev
5.
Potrošiti sav materijal i narezati na sitnije kocke
6.
Preliti umućkanim jajima, jogurtom i mineralnom vodom.
7.
Ostaviti oko 15
minuta da se preliv upije u proreze.
8.
Peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.
Reš pečeno ponovo narezati.
coolinarika.com