ZAPEČENE PALAČINKE



Fina slana varijanta.

Sastojci
10 palačinki (ispečenih ranije)
Za filovanje:
1/2 kg sira (koristila sam feta sir)


3+1 jaje
200 gr kajmaka
2- 3 dl mleka
malo ulja
so nije potrebna!

Priprema
1. U činiji izgnječiti sir, pa dodati 3 jaja, polovinu količine kajmaka i 2 dl mleka.
2. Vatrostalnu posudu ovlaš premazati uljem, premazivati palačinke filom i slagati ih jednu
do druge.
3. Kad su sve palačinke složene, u ostatak fila dodati i ono četvrto jaje i još 1 dl mleka, pa
preliti preko


palačinki. Ostatak kajmaka rukom rasporediti preko palačinki, pa staviti da
se zapeče, na 180 stepeni, dvadesetak minuta. Prijatno uz ovo savršeno toplo predjelo
ili brzinski ručak!
coolinarika.com
Ako ti se sviđa podijeli recept: