Jednostavne Naopake kiflice


To dobijete kad u suprotnom smjeru zamotate tijesto..! Sjajna ideja, skroz su drugačije od uobičajenih

SASTOJCI
500gr. brasna za dizana tijesta
• 22oml. mlijeka
• 80gr secera
• 65gr mekog maslaca
• 1 kom. jaje


• 1 vrecica germe
• malo soli

Za punjenje
• marmelada,nutella,cokoladne kapljice..
• Premaz
• 1 zumanjaka
• 2 kasike mlijeka

PRIPREMA:
Zamjesite meko tijesto od navedenih sastojaka i ostavite na toplom da nadolazi.
Nadoslo tijesto podjelite na dva djela. Rastanjite prvi dio,ne previse tanko,u krug koji podjelite na 4 pa na 8 trouglova.. Na sirem djelu svakog trougla zasjecite tijesto na sredini par centimetara,kao na slici.. Nutellom,ili sta vec koristite,namazite svaki trougao ali od uzeg djela(spica trougla) prema sirem djelu. Ako koristite cokoladne kapljice rasporedite ih svugdje
Da ne budu


samo na jednom mjestu. Zamotajte svaki trougao od uzeg djela prema sirem..
Kad ste je zamotali spojite dva kraja i lagano stisnite da se zalijepe jedan za drugi-kao tortellino! Premazite lagano umcenim zumanjcetom sa mlijekom.. Ponovite postupak i sa drugim djelom tijesta. Pecite u zagrijanoj rerni na 200°C oko 15-tak min. Tople pospite secerom u prah.
coolinarika.com
Ako ti se sviđa podijeli recept: