Kapri torta



Predivno izgleda, slatka i nezna. Torta je najbolja kada odstoji dan, dva.

Sastojci:
Kora x2:
- 6 kom bjelanaca
- među prstima soli
- 300 gr šećera
- 1 kašika sirćeta ili soka od limuna
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašike gustina

Žuti fil:
- 12 kom žumanaca
- 12 kašika šećera
- 4.5 dl mlijeka


- 3 pudinga od vanilije
- 300 gr margarina

Jagodasti fil:
- 400-500 gr jagoda (iz zamrzivača)
- 3 kom pudinga od jagode
- 4 kašike šećera

Šlag:
- 2 kesice šlag pjene
- 2-2.5dl mlijeka

Priprema:
6 bjelanca pjenasto umutiti sa soli,dodati šećer vaniliju i sirće te mutiti bar desetak minuta.
Na kraju dodati gustin te ga ručno umijesiti.
Peći u plehu od rerne koji treba prethodno obložiti pek papirom i malo uljem podmazati.
Rernu zagrijati na 200 stepeni,ubaciti koru,te nakon desetak minuta smanjiti temperaturu na 150 i koru sušiti još sat i po.
Umutiti i ispeći još jednu takvu istu koru i svaku prepoloviti da se dobiju četiri.
Žumanca umutiti sa šećerom i skuvati na pari pa ohladiti.
Puding od vanilije skuvati bez šećera i ohladiti.
Posebno


umutiti margarin pa spojiti sa ohlađenim filovima.
Ocijediti jagode od soka i odvojiti.U sokić dodati vodu, da bude 6 dl.
Staviti na vatru,dodati šećer i skuvati tri pudinga od jagode.Odmah dodati i isjeckane jagode i neka kratko prokuva,do fine gustine.
Ohladiti fil,ali ne da bude leden,nego mlak da se može razmazivati po filu a da ga ne otopi.

Filovati tortu:
Kora+žuti fil+jagode i tako do kraja.
Na zadnju koru sam stavila samo žuti fil i njim obložila tortu sa strane.
Tortu ukrasiti šlagom...ako želite a to je već po izboru...
Ja sam šlag umutila sa jogurtom,trebalo je da dodam želatin,ali sam odustala,pa sam dodala slatku pavlaku,pa se ta kombinacija ispostavila super.
coolinarika.com
Ako ti se sviđa podijeli recept: