KOLAČ SVE PO DVA
Postoje mnoga jela-dosjetke, posebice u slatkoj kuhinji, gdje su vrlo važni omjeri. Kako se ne bi sve moralo vagati, obično se doskoči zanimljivim “mjerama”.
Sastojci
· 2 jaja
· 200 g šećera
· 200 ml ulja
· 200 ml mlijeka
· 200 gm ljevenih oraha
· 200 g Pšenične krupice Podravka By Podravka
· 200 g brašna
· 2 naribane jabuke
· 1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
· 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
· malo ruma
· 50 g Džema marelica Podravka By Podravka
· 50 g nasjeckanih oraha
Priprema
U odgovarajućoj zdjeli pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte ulje, mlijeko, orahe, gris i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo.
Na kraju umiješajte naribane jabuke i rum pa smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (veličine 20×35 cm).
Pripremljenu smjesu pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 30 do 35 minuta.
Pečeni kolač premažite
džemom od marelica i pospite nasjeckanim orasima.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite na tanjuru koji ste prethodno posipali šećerom i cimetom u prahu.
Savjet
Orahe možete zamijeniti mljevenim lješnjacima.
coolinarika.com