KRŠ I LOM.



Odličan recept pomalo smiješnog naziva. Odmah da Vam kažem, kolač je SVE, samo ne KRŠ I LOM no pošto sam ga dobila pod tim imenom, neka ostane tako!
Jednostavno i fino , ukusno i primamljivo.

SASTOJCI
BISKVIT
6 bjelanjaka
10 dag šećera
1 žlica oštrog brašna
10 dag kokosa
1p.p
1 dcl mlijeko

KREMA
6 žumanjaka
6 žlica šećera
6 žlica gustina


0.5 l mlijeka
125 gr margarina
4 dcl slatko vrhnje
10 dag keksa (Petit buere)
5,6 čokoladnih bananica

PRIPREMA
Za kremu staviti mlijeko kuhati (odvojiti malo mlijeka za praškaste sastojke). Umutiti žumanjke sa šećerom dok smjesa ne pobijeli. U onaj odvojeni dio mlijeka razmutiti gustin, dodati smjesi od žumanjaka , izmiksati. Staviti u mlijeko koje kuha i miješati dok ne postane gusto (lagano se odvaja od posude). Staviti hladiti.
Za biskvit istući bjelanjke u čvrst snijeg, dodati šećer i još miksati. Dodati brašno, prašak za pecivo i kokos te lagano promiješati. Izliti u kalup u kojeg ste prethodno stavili papir za pečenje i peći na 180


stupnjeva, 15 - 20 min. Kalup u kojem sam ja radila je bio veličine 25X30 cm. Kad je biskvit pečen (skiniti ga s papira za pečenje) i preliti ga toplim mlijekom.
U ohlađenu kremu umiksati margarin. Umutiti 2 dcl slatkog vrhnja i umiksati u kremu. Dodati mljevene kekse u kremu (malo izmiksati s kremom) i nasjeckane bananice. Promiješati. Namazati kremu na pomalo ohlađeni biskvit, premazati ostatkom tučenog vrhnja(2 dcl) i uživati!
TO JE TO!
coolinarika.com
Ako ti se sviđa podijeli recept: