Posna voćna torta.
Sastojci
kora(sastojci za jednu koru):
150gr. brasna
5 kasika secera
2 kasike kakaa
1kasika praska za pecivo
1,5dcl. kisele vode
0,5dcl. ulja
fil I:
1l. multivitaminskog soka(npr.next)
10 kasika secera
4 pudinga od vanile
250gr. margarina
1 konzerva kompota mesanog voca(npr.ISKA)
fil II:
500ml. posne slatke pavlake
Priprema
1.
U ciniju sipati brasno,secer,kakao i prasak za pecivo,promesati,pa dodati ulje i kiselu vodu i sjediniti sa kasikom.Smesu izliti u pleh(30x20) oblozen papirom i peci koru u zagrejanoj rerni na 200C oko 15min.Na isti nacin ispeci jos dve kore.
2.
Za fil I puding razmutiti sa 2dcl.soka,a ostatak soka staviti da provri sa secerom,pa u njemu skuvati pripremljen puding.Kada se puding ohladi,dodati mu umucen margarin,pa sve sjediniti.Pre filovanja
torte voce ocediti u cediljki,a sok sacuvati za prskanje kora.Dobicete oko 3dcl.soka.
3.
Za fil II umutiti slatku pavlaku,pa filovati tortu.
4.
Staviti prvu koru na tacnu,poprskati je sa 1dcl.soka iz kompota,pa naneti 1/3 fila I.Preko fila poredjati pola kolicine voca iz kompota,pa preko naneti 1/3 slatke pavlake.Staviti zatim drugu koru,poprskati je,naneti drugu trecinu fila I,voce,pa drugu trecinu slatke pavlake.Odgore staviti trecu koru,poprskati je,pa sa ostatkom fila I premazati celu tortu.Sa ostatkom slatke pavlake dekorisati tortu po zelji.
Posluživanje
Ako ne mozete da pronadjete posnu slatku pavlaku,zamenite je sa posnim slagom.
coolinarika.com