Punjene smokve.


Posna slastica.

Sastojci
nadjev
300 gr(30 kom) suvih smokava
100 gr riže
8 žlica šećera
30 polutki oraha


2 male žlice cimeta
1 vrećica vanilin šećera Dolčela

Priprema
1.
Smokve staviti u vruću vodu da omekšaju.
2.
Rižu skuhati u 2 dl vode sa dvije žlice šećera ( ne mora biti sasvim kuhana).
3.
Očistiti smokve od peteljki i kroz taj otvor puniti rižom, pa u sredinu utisnuti jezgru oraha.
4.
Poredati u šerpu, posuti sa 6 žlica šećera, cimetom i vanilin šećerom.


5.
Naliti vodom da smokve budu pokrivene i pustiti da kuhaju (više da struji nego kuha) na laganoj vatri oko 1 čas.
6.
Izvaditi na tanjir i služiti kad su potpuno hladne.

Posluživanje
Kad se smokve pripreme za kuhanje bilo bi poželjno da prenoće tako, pa tek drugi dan kuhati, ali ni ja nisam imala toliko strpljenja. Rezultat je skoro isti.
coolinarika.com
Ako ti se sviđa podijeli recept: