FERRERO ROCHER! KO GOD PROBA OSTANE ODUŠEVLJEN
SASTOJCI
BISKVIT I
3 jaja
3 zlice secera
1 vanilin secer
6 dkg cokolade za kuhanje
1 zlica krusnih mrvica
3 zlice brasna
1 prasak za pecivo
3 zlice mljevenih ljesnjaka
1/3 maslaca (1/3 od 250g)
1 dcl Nesquicka ili mlijeka
BISKVIT II
kao biskvit 1
biskvit 3 :
kao biskvit 1
KREMA
1/2 litre slatkog vrhnja za slag
400 grama Nutelle
500 grama Mascarponea
6 zlica mljevenih ljesnjaka
6 zlica mljevenih napolitanki od ljesnjaka
PRIPREMA
1.
biskviti:
Izraditi bjelanjke u cvrst snijeg.
U jednoj zdjelici otopiti cokoladu i maslac.
Posebno izraditi zumanjke sa secerom i vanilin secerom. Dodati krusne mrvice, brasno, prasak za pecivo i ljesnjake. Zatim dodati maslac i cokoladu, i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Papir za pecenje posuti sa zlicom mljevenih ljesnjaka i zlicom krusnih mrvica…na to istresti smjesu i peci u pecnici zagrijanoj na 180 stupnjeva cca 15 minuta.
ponoviti isto za 2.i 3.biskvit
smjesa je za kalup dimencija cca 26*34cm
2.
krema:
Izraditi slatko vrhnje u to dodati mascarpone i nutellu.
3.
mljeveni ljesnjaci i mljevene napolitanke mogu se umijesati u fil, a mogu se posipati po filu….prema zelji
4.
Slagati:
biskvit…natopljen nesquikom ili mlijekom
pola fila
na fil posuti po 2 zlice mljevenih
ljesnjaka i mljevenih napolitanki (ako nisu umijesane u fil)
biskvit…natopljen nesquikom ili mlijekom
pola fila
na fil posuti po 2 zlice mljevenih ljesnjaka i mljevenih napolitanki (ako nisu umijesane u fil)
biskvit
gore slag ili cokoladna glazura…po zelji posuti ljesnjacima ili cokoladom…
coolinarika.com