KESKUL- TURSKI DESER MNOGI ZA NJEGA KAŽU DA JE BOLJI I OD RAFAELA



Sastojci
Potrebno za Dezert:
5 dl. hladnog mlijeka
40 g. kokosa
60 g. brasna
80 g. secera


1 kesica vanilin secera
1 kasika maslaca.

Za posipanje:
– malo sijeckanih nesoljenih pistaca ili sjec.pecenih ljesnjaka i malo kokosa.

Priprema
U malo vecu serpu stavite hladno mleko,kokos,secer,vanilin secer,lagano sipajte brasno i sve dobro umutite zicom.Sve zajedno stavite na sporet da provri mesajuci.Kad provri dodajte maslac i mesajte da se otopi.
Sklonite,i sipajte u 4 manje posudice
(zapremine 1,5 dl).

Svaku prekrijte providnom folijom i ohladite par sati u frizideru.
Pospite sa sitno sijeckanim


nesoljenim pistacima ili sa sitno sjeckanim pecenim ljesnjacima i sa malo kokosa.
coolinarika.com
Ako ti se sviđa podijeli recept: