ČOKOLADNA RUM TORTA!



Ovo je jedna klasicna, zimska, jaka torta. Ukus cokolade i ruma je intenzivan na laganim korama od oraha natopljenim svezim sokom od pomorandze.

Sastojci
Kore x 2 (Sastojci za 1 koru)
· 10 komadajaja
· 10 supenih kasikasecera
· 20 supenih kasikamlevenih oraha
· 3 supene kasike ostrog brasna T 400
· na vrh noza praska za pecivo
· 1 supena kasikakakaoa

Fil
· 12 komadajaja
· 450 gr kristal secera
· 200 gr crne cokolade Menaz 40% kakao
· 100 gr crne cokolade Nestle Noir 52% kakao


· 100 gr crne cokolade Nestle Corse 64% kakao
· 500 gr margarina
· 4 supene kasikesecera u prahu
· aroma ruma po zelji
· sok od 2 pomorandze

Glazura
· 200 gr crne cokolade Menaz 40% kakao
· 80 grmargarina
Priprema

Kore
Izmesati suve sastojke brasno, orahe, prasak za pecivo i kakao. Izmutiti jaja i secer. Umesati suve sastojke. Izliti na pek papir i peci na 180 - 190 stepeni.
Pecenu koru preseci na 2 dela.
Velicina pleha je 38 x 42 cm.
Ponoviti postupak jos jednom. I na kraju cete imati 4 kore.

Fil
Skuvati jaja, secer, cokladu i aromu ruma na pari. Kombinacija cokolada koju sam koristila je za pun i intenzivan ukus cokolade. Izmutiti margarin i secer u prahu, spojiti sa ohladjenim


filom. Po zelji dodati jos ruma.
Filovanje
Svaku koru blago namociti sokom od pomorandze i filovati tortu.

Glazura
Cokoladu i margarin otopiti na tihoj vatri preliti preko torte.
Tortu jednostavno ukrasiti tufnicama od fila za elegantan i lep izgled.
coolinarika.com
Ako ti se sviđa podijeli recept: