MIKADO KOCKE
Diskretan ukus kafe osvojice vas u ovim finim kockicama…za popodnevno druzenje uz kafu ili caj.:)
SASTOJCI
Kora
• 5 belanaca
• 5 kasika secera
• 3 zumanca
• 1 ravna kasika brasna
• 1 kasicica kakaa
• 9 kasika mlevenih oraha
Fil
• 6 kasika skuvane kafe
• 2 kasike secera
• 2 zumanca
• 1 kasika brasna
• 1 vanilin secer
• 150 g maslaca
• 1 stangla cokolade ( 20 g)
Fondan
• 125 g secera u prahu
• 5-6 kasicica vruce vode
• 1/4 kasicice nes kafe
• 1 kasicica limunovog soka
• 1 kasicica ulja
PRIPREMA
Umutiti penu od 5 belanaca, dodati postepeno secer, zumanca, i ostale sastojke. Smesu sipati u veliki pleh 30×40 cm oblozen masnim papirom.
Ispeci koru u prethodno zagrejanoj pecnici, na 200 C oko 15-20 minuta.
Ohladjenu koru iseci na tri trake.
Izmesati 6 kasika ohladjene jake crne kafe sa zumancima, secerom i brasnom.
Skuvati krem, ako je pregusto dodati jos malo skuvane kafe.
Ohladjeni krem izmesati sa rastopljenom cokoladom i maslacem.
Po zelji zasladiti sa jos malo secera u prahu.
Pripremljenim kremom filovati kore, fil rasporediti na dve kore, trecu ne treba premazivati kremom.
Preko trece kore preliti pripremljeni fondan sa nes kafom.
Kad se fondan stegne ( ali ne sasvim), iseci na kocke i dekorisati istopljenom cokoladom.,
Fondan – umutiti secer u prahu sa vrucom vodom ( postepeno dodavati vodu u kojoj smo rastvorili malo nes kafe), i na kraju dodati po kasicicu limunovog soka i ulja.
Fondan mutiti dok masa ne postane ujednacena i glatka.
Posluživanje
Kolac sa fondan glazurom treba seci nozem koji smo na kratko potopili u vrucu vodu, i to je najbolje uciniti pre nego sto se fondan sasvim stegne, da ne bi pucao.
Gotove kockice staviti u papirnate korpice
coolinarika.com