NAJLON TORTA. USPIJEVA SVAKI PUT!



Sastojci
Kora
7 belanaca
16 kašika šećera
1 kašika limunovog soka

Fil
1 l mleka
16 kašika šećera
7 žumanaca
1 puding sa ukusom vanile
5 kašika brašna
3 kašike gustina


1 margarin
1 kesica šlag pene
10 krem bananica
200 gr čokolade

Za ukrašavanje
2 kesice šlag pene
malo kisele vode

Priprema
Kora
Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.
Fil
Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.
Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom.
Kad se kašica ohladi sjediniti


je sa margarinom i šlagom.
Smesu podeliti na dva dela.
Fil 1
U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade.
Fil 2
U drugu polovinu dodati seckane krem banane.
Filovati : Kora, fil 1, fil 2, šlag.
coolinarika.com
Ako ti se sviđa podijeli recept: