PILETINA NA MOJ NAČIN. KAO IZ RESTORANA JE!


jako fino, jednostavno i brzo za pripremu
Piletina sa senfom i susamom.

Sastojci
potrebno je
500 g pilećeg filea
0,3 dl ulja
3 kašike senfa
2 kašike susama


1 kašika soja sosa
1 kašičica soli
malo bibera
2-3 čena bijelog luka

Priprema
1.
Pileće bijelo meso bez kosti isjeći na štapiće debljine 1 – 1,5 cm.
2.
Posoliti, pobiberiti i premazati senfom sa obadvije strane.
3.

U posudi za prženje zagrijati ulje pa staviti meso i pržiti na umjerenoj temperaturi dok ne dobije blago rumenu boju. Dodati soja sos i 1/2 dl vode i dinstati još 15-ak minuta. Meso izvaditi na tanjir.
4.
Na istom ulju propržiti kratko


susam, vratiti meso i još malo pržiti na laganoj temperaturi sa obadvije strane.
Na kraju dodati bijeli luk.
Posluživanje
Služiti uz pire krompir, rižu, bareno povrće ili prilog po želji.
coolinarika.com
Ako ti se sviđa podijeli recept: