ROLAT ZA 15 MINUTA
Naziv sve govori... Jako dobar! Baš onako za na brzinu!
SASTOJCI
2 kom. jaja
1 kom. vanilin šećera
1 šolja šećera
1 šolja jogurta
1,5 šolja brašna
1 kk praška za pecivo
šolja je od 2dl.
Fil
džem od šljiva, jagoda...
PRIPREMA
Uključte rernu na maksimalnu temperaturu (kod mene 275C), do 300C.
Umutite jaja sa vanilin šećerom, dodajte polako šećer, potom jogurt i brašno sa praškom za pecivo.
Najveći pleh od rerne obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite 7-8 minuta na sredini rerne.
Čim izvadite biskvit iz rerne, uvijte ga u vlažnu krpu (sve sa papirom za pečenje) i urolajte.
Nakon 5 minuta odvijte i skinite
papir, ponovo uvijte.
Posle 5 minuta filujte džemom po želji, ponovo uvijte i ostavite da se ohladi.
Posluživanje
Pospite šećerom u prahu i uživajte!
coolinarika.com