BAJADERA S FILOM OD ČOKOLADE!
Kolač je fantastičan, jednostavno se topi u ustima.
Sastojci
Sastojci za 3 kore
400 grama oštrog brašna
150 grama margarina
1 cijelo jaje
3 žlice kiselog vrhnja
3 žlice mljevenog šečer
1 žličica sode bikarbone
2 žlice kakao praha
Bijela fila
1 litra mlijeka
4 žlice oštrog brašna
6 žlica gustina
250 grama margarina
200 grama šečera
malo ruma ili ekstrakt ruma po želji
Fila od čokolade
200 grama čokolade za kuhanje
200 grama margarina
Priprema
Od sastojaka za kore umijesite glatko tijesti i podijelite ga u tri dijela te ostavite u frižideru pola sata
Za to vrijeme skuhajte bijelu filu tako što ćete odvojiti od litre mlijeka jednu četvrtinu koju ćete pomiješati sa ostalim sastojcima , a ostalo mlijeko stavite da zakipi i pripremljenu smjesu zakuhajte u kipuče mlijeko te kuhajte dok se skroz ne zgusne.U hladno umiksajte margarin sobne temperature.
Kore razvaljajte i pecite na obrnutom limu veličine pečnice, koji ste prethodno namazali margarinom i posuli brašnom, na 180 stupnjeva oko desetak minuta
Za filu od čokolade rastopite čokoladu i margarin na pari
Kolač slažite sljedećim redom: kora-premažite jednom četvrtinom bijele file te prelijte polovinom čokoladne file kao da radite glazuru-ostavite da se stegne te preko stegnute čokolade namažite drugu četvrtinu bijele file-stavite koru i postupak ponovite te poklopite trečom korom koju po želji možete preliti glazurom, ali ja osobno taj kolač uvijek samo pokapam čokoladnom glazurom i veoma je dekorativan.
Kolač ostavite preko noći da kore lijepo otpuste i režite ga sljedeći dan, veoma je ukusan ali i izdatan.
coolinarika.com