Sastojci
kora od 1 pomorandže
300 ml soka od pomorandže ( 3 veće pomorandže)
40 gr putera
280 gr kristal šećera
1 kesica Džem fix-a 1:1
1 kesica želatina
kristal šećer za posipanje
Priprema
U manju dublju činijicu stavite hladnu vodu i sadržaj kesice želatina, ostavite da želatin nabubri 10-15 minuta. Procedite sok od pomorandže u drugu činiju. Dodajte šećer, dobro izmešajte, pa prespite sok i šećer u šerpu. Dodajte rendanu koru od pomorandže bez belog dela, džem fix, i puter, pa uz mešanje dovedite do ključanja. Dodajte i želatin i dobro izmešajte da ne ostanu grudvice.
Pravougaonu modlu za plum cake podmažite puterom, stavite papir za kolače, pa i njega namažite.
Sipajte prohlađenu smesu u modlu. Debljina smese bi trebalo da bude oko 1,5cm. Ostavite da se smesa potpuno ohladi na sobnoj tepmeraturi, pa je onda prebacite u frižider.
Kada se smesa potpuno stegla, izvadite je iz modle i isecite na kockice. Svaku kockicu uvaljajte u kristal šećer. Ovako spremljeni žele stavite u plastičnu kutiju i do upotrebe čuvajte u frižideru.
coolinarika.com