ŽU ŽU POGAČA.
Ukusna,fina i mekana...Probajte.
SASTOJCI
• 150 ml. jogurta
• 150 ml. vode
• 1 kockica kvasca
• 1 kasicica secera
• 2-3 kasicice soli
• 2 jajeta
• 50 ml. ulja
• 650 g. brasna
• 180 g. margarina
• susam
• 3 cena belog luka(ja nisam stavila)
PRIPREMA
Vodu i jogurta zagrejte da bude mlako, zatim stavite izdrobljeni kvasac, secer i kasicicu brasna.Ostavite da kvasac nadođe.
U vanglici sjedinite jaja,ulje i 2 kasicice soli.Dodati smesu sa nadoslim kvascem,promesati i brasnom zamesiti testo.Ostavite da testo nadođe 30-45 min.
Nadoslo testo premesite i podelite na cetiri jednaka dela.
Na pobrasnjenoj radnoj podlozi,prvo testo razvucite u pravougaonik.Premazite margarinom,zatim razvucite drugo testo i stavite preko prvog premazanog testa.Tako uradite i sa preostalim testama,ali zadnje ne premazujte margarinom.
Testo isecite tackastim nozem na trake.
Na kraju treba da dobijete kocke 5x5 cm.
Preostali margarin otopite i dodajte sitno iseckani luk(ko voli).Polovinu kockica slozite u okruglu posudu za pecenje,zatim prelijte polovinom istopljenog margarina.
Slozite i ostale kockice i prelite margarinom (ja sam premazala i sa zumancem)Na kraju pospite susamom.
Uklucite rernu da se zagreje na 200 c.a u međuvremenu testo ce da nadođe.
Pecite pogacu 15 min.zatim prekrite papirom za pecenje i pecite jos 10-15 min.zavisno od vase rerne.
Ostavite da se pogaca prohladi,zatim je izvadite iz posude u kojoj se pekla i posluzite.
coolinarika.com