FINO SLATKASTO - SLANO TIJESTO SA NADJEVOM OD ŠUNKE I SIRA.



CIJELI PROTVAN JE PLANUO U DESET MINUTA.
Pan brioches sa tikvicama.

Sastojci
Tijesto:
500g Pšenično glatko brašno Podravka
100ml maslinovog ulja
250ml mlijeka 2,8%
2žličice šećera
2žlicice soli
1 instant kvasca

Nadjev:
400g tikvica
2 žlice maslinovog ulja
150g dimljene ili kuhane šunke
2žlice ribanog parmezana
2 jaja
sol
200g mozzarelle

Premaz:
1 žumanjak
Priprema
1.
Napravite tijesto:
U posudu stavite 100ml toplog mlijeka ,dodajte secer i kvasac mijesajte rukom dok se secer ne rastopi a kvasac malo ne zapjeni.Ostavite stajati 15 min.


400g brasna p dodajte u smjesu sa kvascem sa ostatkom /150ml mlijeka.Pomijesajte sve mikseom da se sve poveze.
Dodajte ostatak brasna 100g,dodajte sol i ulje nastavite miksati dok se sve ne poveze.
Izrucite na lagano borasnjenu podlogu m,ojesajte rukama par minuta.
Poklopite cistom krpom i ostavite stajati 1h/meni je brze jer sam stavila u dio kuce koji klimatiziran.
Dok se tijesto diže narezite i na malo maslinovog ulja izdinstajte tikvice lago ih posolite.
Pustite tikvice da se ohlade.
Kad su se tikvice ohladile dodajte ostak stvari za nadjev ,sve dobro promijesajte.
2.
Nadoslo tijesto podijelite na dva dijela razvaljajte u pravokutnik 25×30 debljine 3mm.
Podijelite smjesu za nadjev na dva dijela pa premazite tijesto.Pospite natragnam mozzarellom.
3.
Zarolajte rolice izrezite svaku na deset komada.
Slazite u lagano nauljeni


protvan jednu uzduzno adrugu okrenutu kao ruzicu ,kao na slici.
Pokrijte krpom i pustite na toplom da odmori pola sata.
4.
Zagrijte pecnicu na 200C
Premazite panbriosce razmucenim zumanjkom
Pecite nekih 40min.
coolinarika.com
Ako ti se sviđa podijeli recept: