MATILDIN TUNEL


OVO JE FENOMENALNO BRZINSKA POSLASTICA U TREN OKA.

SASTOJCI
• 500 g lisnatog tijesta
• 500-600 g višanja
• ½ l vrhnja za šlag
• 1 vanilin šećer.

Sastojci za vanilija kremu
• 2 praška za puding od vanilije
• 7 ½ dcl mlijeka
• 150 g šećera


• 2 vanilin šećera
• 250 g maslaca

PRIPREMA
Priprema svitaka s višnjama
Odmrznuta tijesta, tanko razviti i na svaki dio složiti 5 redova ocijeđenih višanja od kojih se načine svitci /role. Višnje slagati u redu, jednu do druge. Napravljene svitke složiti u pekač, na masni papir. 10 svitaka od lisnatog i višanja peći u zagrijanoj pećnici na temperaturu od 180˚C dok tijesto blago ne porumeni. Svitke ohladiti.

Priprema kreme
Većinu mlijeka sa šećerom i vanilija šećerom kuhati. Praške za puding izmiješati s malo hladnog mlijeka dok ne postane homogena smjesa. U zakipjelo mlijeko dodati puding i skuhati. Ohladiti. U ohlađeni puding dodati izmiksani maslac.
Na tacu složiti tri svitka, namazati sloj kreme od vanilije i na nju staviti dva svitka, koja se isto


premazuju kremom od vanilije (gore i sa strane). Isto napraviti i s preostalim svitcima i kremom. Ako se tijekom pečenja 3 odnosno 2 svitka povežu, iskoristiti to za lakše slaganje. Na kraju, oba „tunela“ premazati tučenim vrhnjem s vanilin šećerom.
Ostaviti u hladnjaku par sati prije serviranja. Kolač treba držati u hladnjaku.

Savjet: kolač se može napraviti dan ili dva prije serviranja, sočniji je i ukusniji.
coolinarika.com
Ako ti se sviđa podijeli recept: