NAJBOLJI KOLAČ OD JABUKA!
Moji doma ga obožavaju a svidi se i svima koji ga probaju. Ne zahtjeva ni mnogo vremena ni truda.
Sastojci
5 jaja
2 dl mlijeka
2 dl šećera
4 dl brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
5 jabuka
2 dl vode
1,5 dl šećera
1 margarin za kreme
500 ml vrhnja za šlag
čokoladna glazura po želji
Priprema
Jabuke narezati na kockice, kuhati u 2 dl vode, 1,5 dl šećera i vanilin šećeru (može 2 dl šećera ako su jabuke jako kisele, ali meni ni kod kiselih nije trebalo više, dovoljno je slatko).
Dok je kuhano ocijediti jabuke i spremiti sok.
Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati mlijeko i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Umiješati snijeg od bjeljanjaka. Peći na 180 stupnjeva dok ne porumeni.
Pečeni biskvit prerezati na pola, gornju polovicu izmrviti i pomiješati sa sokom u kojem su se kuhale jabuke.
Izmiksati margarin i kuhane jabuke.
U to umiješati biskvit natopljen sokom.
Kremu namazati na biskvit i ukrasiti šlagom, po želji čokoladnom glazurom.
coolinarika.com