NAJ KIFLICE.


Stvarno su odlicne, mekane i ukusne.
Meni naj,naj,naj bolje kiflice…

Sastojci
710 g + još po potrebipolubijelog brašna
1 jaje
1/2 l vrhnja za kuhanje
2 dcl mlijeka (mlakog)
2 male žličicesoli
1 velika žlica šećera
1 velika žlica tekućeg med
a 1 kockica kvasca

Ostalo:
1 jaje (za premazivanje kiflica)
još malo (po potrebi)


brašna (za razvaljati kiflice)

Priprema
COME GIOIELLI
U veću posudu prosijati brašno (710 g)
U brašno umiješati sol i napraviti rupu u sredini
Kvasac rastvoriti u 2 dcl mlačnog mlijeka u koji smo stavili žlicu šećera
Kada se kvasac malo dignuo stavljamo ga u rupu u brašnu
Dodajemo još i jedno jaje, vrhnje za kuhanje, veliku žlicu tekućeg meda pa sve zajedno mikserom sjedinimo dok ne dobijemo tijesto puno zračnih mjehura (nekih 10-ak minuta)
Kada smo sve dobro sjedinili dodajemo još toliko brašna koliko nam fali da bi nam tijesto bilo lijepo i podatno za pravljenje kiflica (bolje manje nego previše jer će tada kiflice biti pretvrde)
Ovako pripremljeno tijesto posipamo sa žlicom ili dvije prosijanog brašna ,prekrijemo čistom suhom krpom i pustimo da se diže pola sat
Nakon dizanja tijesto lagano premijesimo i i razdijelimo u nekoliko manjih kugli (ja sam ih podijelila na 7)


Svaku kuglu razvaljati u formu kruga i rezati trokutiće od kojih motamo kiflice (rezati trokutiće ovisno o tome kakvu širinu kiflica želite)
Zamotanu kiflicu stavljamo na pek papirom obloženu tepsiju i pustimo ih da se dižu na toplijem mjestu
Dignute kiflice premazujemo umućenim jajetom i stavljamo u pećnicu koju smo zagrijali na 200°C
Pečemo ih toliko da dobiju lijepu zlatnu boju (nisam gledala na sat ali bilo je nekih 15-ak minuta, otprilike-sami procijenite)
Moje kiflice nisu ni pretjerano slane ni slatke.Količinu soli i šećera sami stavljajte po svojem ukusu
Kiflice nisam punila ali mogu se i puniti raznoraznim slatkim i slanim nadjevima što Vama prepuštam na volju (ako je slana verzija punjenja ja ne bi dodala više sol u tijesto a ako je slatka možda bi dodala još malo šećera mada nije potreba)
I to je to
Dobar tek!!!
coolinarika.com
Ako ti se sviđa podijeli recept: