POHOVANI PATLIDZANI IZ PECNICE.
AKO VOLITE POHOVANE PATLIDZANE OVO JE JEDNA UKUSNA ZDRAVIJA VERZIJA DO KOJE SAM DOSLA DA BI SMANJILA MASNOCU I DEFINITIVNO SE NISAM POKAJALA.
Opet ja sa svojim majstorijama iz pecnice. Ovako su mi cak ljepsi nego kada se prze.
SASTOJCI
2 patlidzana
sol
biber
1 mala kasika bijelog luka u prahu
10 tak kasika brasna
2 solje krusnih mrvica
3 jajeta
10 tak kasika ulja
PRIPREMA
Patlidzane oguliti ,izrezati na kolutove oko centimeatar debljine,posoliti i ostaviti da odstoje oko pola sata.
Nakon pola sata patlidzane dobro oprati i ocjediti.
2 tepsije obilato premazati uljem.
Svaki kolut patlidzana prvo u valjati u brasno pomijesano sa bijelim lukom,soli i biberom,pa u umucena jaja i na kraju u krusne mrvice.
Redati patlidzane u podmazanu tepsiju.
Kada smo gotovi preko svakog patlidzana preliti malo ulja.
Peci na 210 stepeni 15 minuta ,zatim ih okrenuti i peci jos 10 minuta sa druge strane.
coolinarika.com