POHOVANI PATLIDZANI IZ PECNICE.


AKO VOLITE POHOVANE PATLIDZANE OVO JE JEDNA UKUSNA ZDRAVIJA VERZIJA DO KOJE SAM DOSLA DA BI SMANJILA MASNOCU I DEFINITIVNO SE NISAM POKAJALA.

Opet ja sa svojim majstorijama iz pecnice. Ovako su mi cak ljepsi nego kada se prze.

SASTOJCI
2 patlidzana
sol
biber
1 mala kasika bijelog luka u prahu
10 tak kasika brasna


2 solje krusnih mrvica
3 jajeta
10 tak kasika ulja

PRIPREMA
Patlidzane oguliti ,izrezati na kolutove oko centimeatar debljine,posoliti i ostaviti da odstoje oko pola sata.
Nakon pola sata patlidzane dobro oprati i ocjediti.
2 tepsije obilato premazati uljem.
Svaki kolut patlidzana prvo u valjati u brasno pomijesano sa bijelim lukom,soli i biberom,pa u umucena jaja i na kraju u krusne mrvice.


Redati patlidzane u podmazanu tepsiju.
Kada smo gotovi preko svakog patlidzana preliti malo ulja.
Peci na 210 stepeni 15 minuta ,zatim ih okrenuti i peci jos 10 minuta sa druge strane.
coolinarika.com
Ako ti se sviđa podijeli recept: