PRHKE KIFLICE.


Jednostavne kiflice.

SASTOJC
1 čaša mlijeka (čaša = 250 ml)
1 čaša ulja
4 čaše mekog brašna
1 čaša oštrog brašna
1/2 kašičice soli


1 vanilin šećer
džem
prah šećer

PRIPREMA
U sud za mešenje sipati brašno i vanilin šećer. Dodati mlijeko i ulje, izmešati varjačom a zatim umesiti rukom. Testo je meko i masno, lepo se radi, ne lepi se.
Podeliti testo na 10 loptica, po 120-125 g svaka. Lopticu malo rastanjiti rukama a zatom oklagijom razvući u krug prečnika 20 cm. Iseći na osam trouglastih delova. Na svaki staviti po malo džema i umotati, rastežući trougao da bude što duži.
Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta, ili dok rubovi kiflica ne dobiju blago zlatan ton.


Ne smeju puno potamneti, treba da ostanu što svetlije. Vruće kiflice obilno uvaljati u prah šećer. Ohladjene čuvati u zatvorenoj kutiji. Od ove mere dobije se 80 malih kiflica, za dva velika pleha po 40 komada.
coolinarika.com
Ako ti se sviđa podijeli recept: