PAPRIKE PUNJENE JAJIMA I SIROM.



SPECIJALITET KOJI ČESTO PRAVIM JER SE SVIMA SVIĐA

Sastojci
7 paprika
500g sitnog rikota sira, ili nekog drugog sitnog, po zelji
100g gorgonzole isecene na kockice
8 jaja
biber, vegeta i persun za dekoraciju, ukoliko zelite....

Priprema
1.
Paprike ocistiti i pripremiti za punjenje. Kratko ih prokuvati u posoljenoj vodi,


svega par minuta, i staviti pod hladnu vodu zatim i ocediti od suvisne tecnosti... Izmesati sitni rikota sir sa jednim jajetom i nasecenom gorgonzolom, pobiberiti i zaciniti vegetom... pa napuniti ovom smesom paprike do pola. Zatim u svaku papriku polupati jedno jaje (videti sliku)
2.
po zelji na jaja staviti malo vegete, pa prekriti preostalim nadevom od sira.
paprike poredjati u nauljenu tepsiju, ako ih pre toga vec niste poslagali, i pecite na 200 stepeni oko


pola sata ili duze, zavisi od rerne, bitno je samo da vam se jaje unutra lepo ispece...

Posluživanje
Ja sam imala 7 paprike, jel mi vise ne bi stalo u tepsiju jer se paprike peku u uspravnom polozaju. U principu, kolko paprika, tolko jaja vam treba, plus ono jedno jaje za sirni nadev... umesto gorgonzole mozete i neki drugi kackavalj po zelji... kao i sitan sir, ne mora biti rikota...
coolinarika.com
Ako ti se sviđa podijeli recept: