BRZA I JEDNOSTAVNA SAVIJAČA.
Ako Vam ne ide od ruke razvlačenje kora, jednostavno rešenje jeste kupovanje istih. Evo jedne divne, kombinovane savijace, za koju verujem da će vas osvojiti brzinom i jednostavnošću pripreme, a potom i ukusom….
SASTOJCI
KORE
1/2 kg kupovnih kora
FIL I
3 jaja
1 vanilin šećer
22 kašike šećera
22 kašike mleka
22 kašike ulja
22 kašike brašna ( ravnih )
1 prašak za pecivo
FIL II
4 veće jabuke
1 kesica cimeta
PRIPREMA
1.
Odvojiti kore dve po dve.
2.
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ulje i mleko, sjediniti.
3.
Dodati brašno sa praškom za pecivo, smesi od jaja i sjediniti smesu ponovo.
4.
Jabuke oguliti tek kada pripremite ovaj prvi fil, da ne bi pocrnile, i pustile vodu kad se izrendaju.
5.
Jabuke izrendati i pomešati sa cimetom.
6.
Filovati na sledeći način: staviti prvu koru i premazati prvim filom, tj. smesom od jaja i brašna.
7.
Preko nje staviti drugu koru, i premazati i nju smesom od jaja i brašna.
8.
Rasporediti jabuke na jednoj strani i uviti filovane kore u rolat.
9.
Postupak ponavljati dok ne potrošite sav fil od jaja i brašna.
10.
Rolate premazati uljem i peći na 200 C, dok ne porumene.
11.
Pečene posuti šećerom u prahu i seći kad se ohladi.
Posluživanje
Ako se pitate kojom količinom smese jaja i brašna treba premazati kore, to je tek toliko da se premaže cela kora, u tankom sloju, otprilike 4-5 kašika, jer ta smesa nadolazi od praška za pecivo.
Takođe umesto da jabuke rasporedita na jednoj strani, možete celu površinu poprskati jabukama,
Od ove količine sastojaka trebalo bi izaći 5-6 davijača, što najviše zavisi od veličine jaja.
1. kada je rec o kolicini brašna, radi se o 22 RAVNE KAŠIKE.
2. treba se pridrzavati ovog sto sam napisala u napomeni, a to je da jedan list, premažete sa 4-5 kašika dobijene smese, ma koloko tanko Vam to izgledalo, preko toga stavite drugi list, i namažete sa istom količinom, 4-5 kašika, rasporedite voće po celom listu, ili na strani, tako da se prlikom rezanja nađe u sredini.
coolinarika.com