PILETINA S MOZZARELLOM I PANCETOM UZ POVRTNI PRILOG
Ovako ja zamišljam fini, lagani i zdrav ručak!
SASTOJCI
· 2-3 pileća filea
· 1 mozzarella
· 5 trakica dalmatinske pancete po ukusu Vegete Twist za grill
· jako malo maslinovog ulja za prženje
Povrtni prilog
3-4 krumpira srednje veličine
· tikvica
· 1 manji luk
· 1 crvena paprika
· 1 zelena paprika
· 1 mrkva po ukusu Vegete Twist za krumpir
· malo maslinovog ulja za pečenje
PRIPREMA
Pileći file izrezati na malo deblje komade pa posuti Vegetom twist grill i ostaviti u frižideru pokriven prozirnom folijom da malo odstoji.
Nožem uzdužno zarezati file pa u napravljene džepove staviti mozarellu.
Piletina s mozzarellom i pancetomfile omotati pancetom i staviti peći na grill tavu na malo maslinovog ulja.
Pancetu zamotati tako da oba kraja budu na istoj strani pa kod pečenja staviti prvo tu stranu dolje da se panceta ‘zalijepi’ za meso.
Povrtni prilog
Krumpire skuhati napola pa oguliti i razrezati na 4 ili 6 dijelova.
Ostalo povrće narezati na
manje kockice.
Krumpir staviti u nauljen keramički protvanj, posuti Vegetom twist krumpir pa promiješati.
Dodati ostalo povrće.
Staviti u pećnicu i peći 30-40 minuta na 200°C na opciji ‘ventilator’.
coolinarika.com