SIMFONIJA OKUSA! MICIN KOLAČ.
Predivan kolač! Izgledom i sastojcima!
Sastojci
Za biskvit
8 bjelanjaca
20 dag šećera
25 dag sjeckanih oraha
1 praška za pecivo
2 žlice brašna
Za kreme
8 žumanjka
2 žlice brašna
1/2 l mlijeka
15 dag šećera u prahu
20 dag maslaca ili margarina
3 vanilin šećera
10 dag suhih grožđica
4 rebra čokolade
šlag od slatkog vrhnja
Priprema
Od sastojaka napravit biskvit: istuči bjelanjke sa malo soli, pa u njih polako dodavati šećer i miješati. Pomiješati brašno i prašak za pecivo pa zajedno sa orasima dodati bjelanjcima. Lagano umiješati pa uliti u lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. Peči u pećnici na temperaturi od 150°C oko 30 minuta, zatim temperaturu smanjiti na 120°C i povremeno otvoriti vrata pećnice, jer ovaj biskvit treba više sušiti nego peči.
Umutiti žumanjke, brašno i mlijeko pa kuhati na pari dok ne zgusne
Ohlađenom dodati izrađeni margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom
Kremu podijeliti na pola, u jednu
polovinu dodati grožđice a u drugu otopljenu čokoladu
Biskvit razrezati na dvije polovine. Na prvu polovinu staviti svjetlu kremu, pokriti drugom polovinom biskvita pa staviti tamniju kremu. Po vrhu premazati šlag od slatkog vrhnja
Posluživanje
Ovaj kolač poslužiti rashlađen!
coolinarika.com