STALAN JE GOST NAŠEG STOLA



KROMPIR SAM PROBALA KOD PRIJATELJICE.
Pečeni sezam krumpir.

Sastojci
1 kg krumpira (starog)
1 žlica Vegete
žličica mljevene crvene slatke paprike
5 žlica maslinova ulja


70 g sezama
70 g maslaca

Priprema
1.
Krumpir ogulite,operite i bez da ga posušujete,prepolovite ga ili ako je krupniji prerežite na četiri dijela.
Posipajte ga Vegetom i dobro promješajte.
2.
Posebno u posudici pomiješajte maslinovo ulje i crvenu papriku da nema grudica, prelijte preko krumpira i opet dobro promješajte da sav krumpir bude prekriven smjesom ulja i paprike.
Posipajte sezamom, opet sve izmješajte isipajte u lim za pečenje,poravnajte krumpire i po njemu rasporedite maslac izrezan na tanke listiće.
3.
Stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 190C i pecite oko 35-40 min,ovisno o veličini krumpira,dok


krumpir ne dobije finu reš koricu.
Pečeni krumpir izvadite na papir za upijanje viška masnoće.
4.
Poslužite topao uz finu sezonsku salatu.
coolinarika.com
Ako ti se sviđa podijeli recept: