PAPRIKA KOJOJ NEMOŽETE ODOLETI. PEGLANA PAPRIKA ZA ZIMNICU!
Sastojci
POTREBNO JE:
60 komada crvenih paprika
beli luk
peršun
malo soli
MASA ZA PUNJENJE
350 gr šećera
125 gr soli
2,5 dcl ulja
1 kesica bibera u zrnu
1 mala šoljica eksencije
750 gr šargarepe
1 kesica konzervansa
Priprema
1.
Masa za punjenje:
šargarepu izrendati izmešati je sa ostalim sastojcima i puniti paprike koje su prethodno oprane i očišćene od semena i peteljki. Ređati ih u posudui pritisnuti teškim predmetom.
Ostaviti da odstoje 24 satada bi ispustile”sok”. Nakon tog vremena ređati u sterilisane tegle:red paprika, posoliti, red sečenog belog luka na listiće, red peršuna, posoliti, red paprike, pospliti,….,završiti sa paprikom. Naliti “sokom”. Pritisnuti drvenim štapćima i zatvoriti tegle.
Posluživanje
Mi volimo šargarepu,tako da je dodajem prilikom ređanja belog luka,isečenu na kolutiće.
coolinarika.com