PIZZA, EXTRA MEKANA I SOČNA. VJERUJTE, PRE MEKANA JE BILA I SUTRI DAN.
ŠTO JE VEOMA BITNO! OVAJ PUT NIJE OSTALO NISTA ZA SUTRA
SASTOJCI
Tijesto:
450 gr brašna tip 400
1 vrećica suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašika meda
3 kašike maslinovog ulja
300 ml mlake vode
roštiljske kobasicešunka
paradajz pelat
kečap
origano
bosiljak
trapist sir
kisela pavlaka
jaje
PRIPREMA
1.
Umijesiti tijesto od gore navedenih sastojaka i pustiti da nadodje 15 minuta.
2.
Za vrijeme dok nadolazi tijesto, pripremiti kobasicu – narezati je na kolutove, sunku na kockice. U posebnoj posudi sjediniti origano, bosiljak, kečap i paradajz pelat. Takođe, posebno umutiti jaje i pavlaku. Sir izrendati.
3.
Kada tijesto nadodje, razviti ga i pomoću oklagije prebaciti na podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Izbockati ga viljuskom. Premazati prelivom sa paradajz pelatom. Poređati kobasice, šunku.
Staviti da se peče na 250C oko 10 minuta. Izvaditi iz pećnice, preliti sa filom od pavlake i jaja. Vratiti
da se peče na smanjenoj temperaturi. Peći još 10 minuta, izvaditi i posuti sirom. Vratiti u pećnicu samo da se sir otopi.
Posluživanje
Ovako je izgledala moja fantastična pizza , u samo jednoj u nizu izvedbi… U suštini, uvijek nešto novo ima na njoj…
Svi je obožavaju zbog izuzetne mekoće tijesta i često je naručuju da je pravim…
coolinarika.com