RECEPT ZA NAJBOLJE ĆEVAPE. KAO IZ MESNICE AKO NE I BOLJI.



Za mene su najbolji i ne mjenjam ih vise, lako se pripreme i preukusni su.
Najbolji cevapi

SASTOJCI
1kg govedjeg mesa (fasiranog) ili juneceg
1glavica crnoga luka
1mala kasicica sode bikarbone
2supene kasike brasna
2-3 kasicice soli (po zelji ako volite slanse dodajte vise soli)

PRIPREMA
1. Fasirano meso posoliti i ostaviti par sati u frizideru.
2. Poslje par sati isjeckati crni luk dodati u meso ,zatitm dodati sodu ,brasno,jos malo soli ako volite slanse .


3. Sve dobro umjesati rukom da se dobro poveze smjesa i ostaviti u frizideru jos par sati ili ako vam treba za sledeci dan onda je najbolje da prenoci u frizideru.
4. Poslje par sati ili sutra dan prije przenja oblikovati cevape rukama ,ako vam se ljepi za ruke onda povremeno pokvasite ruke vodom ..ide lakse .
5. Spremne cevape prziti u tavi na nizoj tempereturi i sa malo ulja .
Ili na gril tavi ili skari jos bolje .

Posluživanje
Sluziti uz domace lepinje ,sjeckani crni luk ili mladi luk ,uz ajvar ,ljuticu ili lukmiru sa pavlakom …..ima toga puno sve zavisi ko sta voli !
Za ove cevape je najbolje frisko


meso .Teca mi je dao recept i rekao :parce mesa (junetine malo masnije)samljeti na masinu i posoliti i ostaviti u frizideru par sati ,poslje par sati vaditi meso i opet samljeti i dodati ostale sastojke i vratiti u frizider i najbolje je kada prenoci ….E posto nismo svi u mogucnosti da meljemo meso ……rekao je moze i sa gotovim fasiranim mesom po navedenom receptu…..napravila sam ih i vise nego dobri su!
coolinarika.com
Ako ti se sviđa podijeli recept: