BOUNTY KOCKE.


Mogu reći da nisu samo izgledom slične original Bounty čokoladicama nego i okusom, ma kolač je pravi užitak!
Odličan je i izgledom i okusom.

Sastojci
BISKVIT:
5 jaja
160 g. Šećera
5 žlica mlijeka
5 žlica ulja
100 g. brašna
1 vrećica praška za puding-čokolada
2 pune žlice kakaa
100 g. tamne čokolade+ 5 žlica vode
1 prašak za pecivo

KOKOS NADJEV:
1 l. mlijeka
120 g. gustina
150 g. šećera


3 vanilin šećera
200 g kokosovog brašna

Priprema
BISKVIT:
Čokoladu otopite na laganoj vatri s 5 žlica vode,i ostavite da se hladi.U jednu posudu stavite žumanjke i šećer,a bjelanjke u drugoj posudi spremite u hladnjak. žumanjke i šećer istucite u svijetlu kremastu smjesu,pa dodajte ulje,mlijeko i čokoladu. još jednom kratko promiješajte mikserom.
Pomiješajte brašno,prašak za puding,kakao i prašak za pecivo,pa skupa prosijte u prvu smjesu. dobro promiješajte pjenjačom.

bjelanjke istucite u snijeg kojeg pjenjačom umiješajte u smjesu.
Pola smjese izlijte u kalup 20x30cm. kojeg ste lagano nauljili i posuli brašnom. poravnajte površinu i


pecite 10-ak minuta na 180 stupnjeva,dok biskvit ne dobije čvrstu koricu.
dok se biskvit peče,skuhajte kokos nadjev.

KOKOS NADJEV:
U 1.5dl. mlijeka dodajte gustin,šećer i vanilin šećer. dobro promiješajte,a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, maknite s vatre,dodajte smjesu sa gustinom,i skuhajte kao puding. kad izgasite vatru dodajte 200g. kokosovog brašna,i promiješajte.
izvadite biskvit iz pećnice,rasporedite po njemu vrući nadjev,a na nadjev izlijte drugu polovicu smjese za biskvit.
vratite u pećnicu pojačanu na 200 stupnjeva i pecite još 15-ak minuta. gotov kolač ostavite da se ohladi u kalupu do sobne temperature.nakon toga možete poslužiti,ili ostaviti u hladnjaku da se još ohladi.
coolinarika.com
Ako ti se sviđa podijeli recept: