Jako fin i ukusan rolat.
SASTOJCI
Crni dio
• 300 gr mljevenog petit keksa
• 200 gr šećera u prahu
• 2 kašike kakao praha
• 12 kašika crne kafe (kuhane)
• 2 rebra čokolade (otopite)
Bijeli dio
• 100 gr margarina
• 100 gr šećera u prahu
• 100 gr kokosa
• 100 gr šećera
• 2-3 kašike vode
Priprema
Crni dio
Mljeveni keks, šećer u prahu i kako sastaviti pa dodati otopljenu čokoladu i skuhanu crnu kafu. Rukama dobro izmješati, ako je potrebno dodati još crne kafe.
Bijeli dio
Margarin i šećer u prahu umutiti mikserom, pa dodati kokos.
100 gr šećera i 2-3 kašike vode špinovati, samo toliko da se šećer istopi.
Dodati u smjesu margarina i kokosa i mikserom izmješati.
U odgovarajuću praugaonu tepsiju staviti veću vrećicu za zamrzivač.
Crni dio staviti na vrećicu i ravnomjerno rastanjiti koru veličine tepsije.
Zatim tada napraviti bijeli dio i odmah ga jednako rasporediti po crnom dijelu.
Pomoću vrećice zamotati rolat. Ostaviti ga na hladno da se stegne.
Ovo je način kako ja ovaj rolat pravim, dosta je lakše i bude jednake debljine.
coolinarika.com