KATA.
Ovaj kolač ide od svatova do nove godine. Baš je i jednostavan i nekako elegantan, a po ukusu je baš taman ni suh ni kremast.
SASTOJCI
Kore
• 700 grama brašna
• 200 grama margarina
• 200 grama šećera
• 2 dcl mlijeka
• 3 žumanjka
• 1 vrećica praška za pecivo
• prstohvat soli
Krema
• 150 grama maslaca ili margarina
• 1 dcl ruma
• 4 žlice marmelade od marelice
• 2 žlice kakaa
• 1/2 dcl mlijeka
• 200 grama šećera u prahu
Glazura
• 150 grama čokolade za kuhanje
• 30 grama maslaca
• 4,5 žlice ulja
PRIPREMA
Prosijte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte ostale sastojke i umjesite prhko tjesto.
Tjesto podjelite na tri dijela pa ostavite da se malo odmori.
Tjesto razvaljajte na veličinu 30x30 pa stavite na pek papir. Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
Za kremu izmješajte pjenasto margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte rum, marmeladu, kakao, mlijeko.
Jednu koru kad se ohladi izlomite na komade pa sameljite u mlincu za mljevenje oraha.
Mljevenu koru dodajte u kremu.
Stavite prvu koru, premažite kremom te stavite drugu koru pa na nju glazuru.
Možda će vam se činiti da kore nisu kao u mađarice mekane, nego su malo tvrđe a takve baš i trebaju biti.
coolinarika.com