Posna mađarica.
Prelep kolac, pa jos u posnoj varijanti!
Sastojci
kore
450 gr. brašna
200 gr. margarina
150 gr. prah šećera
0,5 deci mleka od soje
1 prašak za pecivo
fil
300 gr. kristal šećera
6 deci mleka od soje
100 gr. brašna
200 gr. margarina
3 kašike kakaa
2 štangle čokolade
glazura
malo fila
malo mlevenih oraha
Priprema
1.
izmrvite margarin u brašno pomešano sa praškom za pecivo, dodajte šećer u prahu i malo mleka, pa umesite testo.,podelite ga na 4 dela i peći na prevrnutom plehu.
2.
za fil šećer propržite u suvoj posudi na tihoj vatri ,dok se ne pretvori u karamel, nalijte mleko od soje
i kad se karamel istopi dodajte brašno izmešano sa malo vode ,dodajte u brašno kakao i sve sipati u karamel mleko ,staviti čokoladu u fil dok je još vruć,kad se fil ohladi dodati margarin.
3.
mazati kore sa filom, na zadnju koru staviti malo fila i mlevene orahe.
Posluživanje
Mleko od soje ili pirinča ,ako koristite u prahu imate uputstvo na kutiji ,iako ga ima u tečnom stanju ,ja više koristim u prahu,kolač je super makan i veoma ukusan,a još postan.
coolinarika.com