Posna štrudla.
Posna štrudla sa makom ili orasima je jedan od mojih savršenih recepta, koji uvek uspeva.
Sastojci
Testo
400 g mekog brašna
60 g šećera
80 g rastopljenog margarina
20 g kvasca
prstohvat soli
1 narendana kora limuna
250 ml zauljene mlake vode
oko 100 g margarina za premazivanje testa
Fil od maka
300 g mlevenog maka
100 g šećera
100 g suvog grožđa
1kesica vanil šećer
1 narendana kora limuna
200 ml mlake pouljene vode
Fil od oraha
500 g mlevenih oraha
100 g šećera
80 g suvog grožđa
200 ml mlake pouljene vode
Priprema
1.
Testo zamesiti od navedenih sastojaka
2.
Ostaviti da se odmara 1 sat
3.
Od testa oblikovati dve kore, veličine pleha i debljine 1 cm
4.
Kore premazati tanko margarinom, pa filom
5.
Nafilovane kore
zaviti u štrudle
6.
Poređati u pleh i premazati uljem
7.
Ostaviti da se odmaraju 1/2 sata
8.
Peći u zagrejanoj rerni oko 1/2 sata
9.
Po želji posuti prah šećerom
coolinarika.com