PRHKE STRUDLICE SA NADJEVOM OD MARMELADE I ORAHA.
Jedan stari recept i uvijek dragi. Mogu se raditi i sa razlicitom marmeladom tako da svaka strudlica bude drugacijeg okusa .
SASTOJCI
Tijesto
• 350 g brasna
• 100 g maslaca
• 150 g secera
• 3-4 zlice mlijeka
• 2 jaja
• 1 prasak za pecivo
• 1 vanilija
• 1 limun ( korica )
• Prstohvat soli
Nadjev
• razlicite marmelade
• razlicito suho ili kandirano voce
• sjeckani orasi
• secer u prahu za posipanje
PRIPREMA
Od svih sastojaka umijesi srednje meko tijesto, koje se ne lijepi i koje je dooljno fleksibilno da se moze razvlaciti .
Ako ti se cini da je malo tvrdje dodaj jos zlicu dvije mlijeka.
Tijesto podijeli na tri jednaka dijela .
Svaki dio razvuci tanko u pravokutnik duzine tvog pleha od pecnice,
Razvuceno tijesto premazi marmeladom , te pospi suhim - kandiranim vocem i sjeckanim orasima . Ja sam kombinirala marmeladu od brusnica sa suhim brusnicama , marmeladu od mandarina sa kandiranim koricama citrusa i marmeladu od marelica sa suhim marelicama .
Strudlice cvrsto urolaj i slozi na pleh oblozen papirom za pecenje .
Peci u zagrijanoj pecici na 180 stupnjeva oko 20 - 30 min , dok lijepo ne porumene .
Neke ce mozda ispucati malo , ali to je u redu i to ovisi o gustoci marmelade , sto je gusca to ce manje pucati .
Pecene strudlice izvadi iz peci i pusti neka se hlade 10-tak min na plehu , paih tek onda prebaci na resetku za hladjenje .
Hladne pospi secerom u prahu i rezi na snitice debljine 1,1/2 - 2 cm .
Najbolje pasu uz salicu kave ili caja .
coolinarika.com