BROWNIE TORTICA
Jednostavna za napraviti, neodoljiva za jesti, jedna lijepa brownie tortica je pred vama.
SASTOJCI
za biskvit
• 20 dag maslaca
• 20 dag tamne čokolade
• 4 kom većih jaja
• 2 žličice ekstrakta vanilije
• 25 dag šećera u prahu
• 12 dag brašna
• Prstohvat soli
za kremu
• 3 dl slatkog vrhnja
• 30 dag tamne čokolade
ostalo
• 3 dl slatkog vrhnja
• čokolada za kuhanje
PRIPREMA
priprema biskvita
1. Maslac i čokoladu otopite i promiješajte u finu baršunastu masu.
2. Mutite jaja sa šećerom i ekstraktom vanilije, dok ne dobijete gustu pjenastu masu.
3. U jaja umiješajte maslac s čokoladom, a na kraju umiješajte lagano brašno i prstohvat soli .
4. Pecite u podmazanom kalupu za torte, u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, oko 25 minuta, do najviše pola sata, bolje je da tortu izvadite iz pećnice malo ranije, nego da je presušite i prepečete, jer će biskvit tada biti presuh i mrvičast. Ona mora ostati malo sočnija. Ohladite biskvit na rešetki, ili još bolje -u kalupu.
priprema kreme
5. Slatko vrhnje stavite kuhati i kad dođe do točke vrenja, maknite ga s vatre i prelijte preko natrgane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku gustu masu. Ostavite kremu da se ohladi.
6. Kad je krema hladna, miksajte mikserom masu da dobijete lijepu kremu kao na slici, ako je potrebno kremu dodatno omekšati, radi bolje mazivosti, jednostavno dodajite još
slatkog vrhnja, dok ne dobijete željenu konzistenciju i teksturu.(probajte prstom :)).
7. Namažite hladnu preko hladnog biskvita i sve skupa pokrijte slojem tučenog slatkog vrhnja.
8. Ukrasite naribanom čokoladom. Ja sam ribala čokoladu na ribež za rezanje šampinjona na ploškice.. tako sam dobila ove chunky komadiće.
9. Tortu ostavite u hladnjaku da se ohladi i prožme, najmanje 3 sata, ali ova je torta odlična za jelo i odmah.
Posluživanje
Torta brownie je odličan izbor u svakoj prigodi, od rođendana do nedjeljnog ručka. Poslužite je prijateljicama uz kavicu.
Napominjem i naglašavam da je ovu tortu potrebno raditi od pravih sastojaka- pravog maslaca od mlijeka, prave tamne čokolade s minimalno 60% kakao mase i pravog slatkog vrhnja (nikako ne biljnog vrhnja) dobivenog od mlijeka, u suprotnom, ne možete očekivati okus i rezultat koji sam ja dobila.
coolinarika.com