ČOKOLADNI CUPCAKES.
TOPE SE U USTIMA A KAKO IH SAMO NAJMLAĐI VOLE.
SASTOJCI
24 komada muffina
90 gr kakaoa
170 gr vruće vode
375 gr brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
250 gr maslaca
350 gr šećera
4 jaja
200 ml kiselo vrhnje
GANACHE KREMA
500 ml slatkog vrhnja
250 gr fine tamne čokolade (s najmanje 70% kakaoa)
PRIPREMA
1.
Pomiješajte kako i vodu. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
2.
Maslac i šećer stavite na paru dok se sav maslac ne otopi, te kad dobijete jednoličnu smjesu skinite s pare i miješajte mikserom dok se ne ohladi. Kad se ohladi (5-6 minuta) dodajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte mješavinu vode i kakaa te dobro izmiješajte. Pomalo zatim dodajte suhe sastojke, te na kraju dodajte kiselo vrhnje.
3.
Punite kalupe za muffine, ali najviše do 3/4 visine. Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Ostavite da se potpuno ohlade.
4.
Za ganache kremu ugrijte slatko vrhnje (ne da provrije). U posebnoj posudi izlomite čokoladu te
dodajte ugrijano slatko vrhnje i miješajte dok se čokolada otopi. Ohladite u hladnjaku preko noći (ako će te ovo kao i ja raditi kasno navečer:))
5.
Na hladne muffine priborom za ukrašavanje nanesite kremu. Jedan dio sam ukrasila posipom karamel-vanilija.
coolinarika.com